PAULINE CURNIER JARDIN

Rauman taidemuseo 31.3.-6.5.2007

Ujojen viihdettä vihdoinviimeinmaassa
Entertaining of The Shy in Finallyland

In Finallyland,
I'll sing them a song,
Paint them a painting,
Dance them a dance
While they're waiting

Pauline Curnier Jardin kertoo työskentelystään seuraavasti: "Teokseni - videot, performanssit, piirustukset ja installaatiot - perustuvat kohtaamisille. Kun tunnistan asioita, jotka heti ensi silmäyksellä tuntuvat sisältävän jotain hämmästyttävää, Freudin sanoin "inquiétante étrangeté" - levottomuutta herättävää outoutta, liitän ne heti omaan maailmaani. On kuin koko ajan odottaisin jotain, jonka sitten poimin ilmasta heti kun se tapahtuu ja liitän teosteni alati muotoutuvaan palapeliin. Kyseessä voivat olla kohtaamani ihmiset, kasvot, näkymät kadulla, esineet näyteikkunassa tai kirjassa, musiikki, muistomerkit, tarinat, kuulemani vitsit. Etenen työssäni tähän tapaan, aina uusia käänteitä hämmästellen, aina hieman epävarmana onko tarina jo aivan valmis. Teosteni hahmot odottavat koko ajan jotain.

Suomeen Curnier Jardinilla on ollut unenomainen suhde jo pitkään. Nyt hän on kiinnostunut oman unelmiensa Suomen suhteesta todelliseen Suomeen. Hän etsii myös tämän unelman alkua, mistä porot ovat ilmestyneet hänen piirustuksiinsa jo kauan ennen kuin hän tiesi matkustavansa tänne. "Aluksi Suomi näyttäytyi minulle ihmemaana ja ensimmäiseksi rupesin täällä kirjoittamaan tarinaa eräästä tietystä Liisasta."

Pauline Curnier Jardin (s. 1980) on ranskalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Pariisissa. Hän on opiskellut de l'Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de Paris'ssa 2004-2006 sekä Ecole Nationale Supérieure d'Arts de Cergyssä. Hän on tällä hetkellä Raumars taiteilijavierasohjelman vieraana Raumalla.

Raumars ry - Rauman taiteilijavierasohjelmaa tukevat:
Lönnströmin taidemuseo, Rauman kaupunki,
Taiteen keskustoimikunta, Satakunnan taidetoimikunta,
Suomen Kultttuurirahasto ja Vakka-Suomen Nuorisosäätiö


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot