SUUNTA - Minna Polus

1.-31.7. Rauman taidemuseo, Einola

Avajaiset 30.6. klo 18
Kutsukortti

Lehdistötilaisuus 30.6. klo 10
Tervetuloa!

Minna Poluksen cv

Minna Poluksen tekstiilikuvissa on käytetty yhdistettynä akvarellisilkkimaalausta, pitsimäis-tä villakudosta eli vapaalankavanutusta¹ sekä paperinrakennusmenetelmiä. Näyttelyssä yhdistyy veistosmaisesti eri materiaalien vuoropuhelu. Tavoitteena on visuaalisesti toimiva tutkimus värien peilautumisesta hohtavan sileältä silkiltä karheaan villaiselle verkolle.

Tekstiilikuvat ovat kertomuksia matkalta. Matkan vaiheita. Lisäksi näyttely itsessään tekee Raumalta alkavan matkan merikaupungeissa. Matkan, jolla on suunta.

Tarkoituksena on tutkia ja tavoittaa taidetekstiilin ilmaisullisuuden mahdollisuuksia. Sisällöllisesti ajatuksena on kuvittaa tarina elämän "osamatkasta". Muuntaa elämisen hengitys, mielikuvat, ilmapiiri ja tunnetila visuaaliseksi elämykseksi.

Näyttely on osa Rauman Pitsiviikon ohjelmaa. Minna Polus on paikalla näyttelyssään pitsiviikolla 31.7. klo 11-16.

¹ Vapaalankavanutus on uusi menetelmä, jossa irtonaisesta langasta rakennetaan kangasta tai kudosta vanuttamalla. Minna Polus on kehitellyt ja tutkinut menetelmän mahdolli-suuksia usean vuoden ajan. Kudoksen visualiset mahdollisuudet ovat loputtomat ja - uudennäköisinä - se erottuu merkittävästi muista tekstiilipinnoista.

Lisätietoja:
Rauman taidemuseo
Henna Paunu
02-8224346
henna.paunu@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot