Kyltti, Vanha Rauma, kirkkosilta

Kuva: Lauri Palonen

Puuta, rautaa, rakkautta

Lönnströmin museot, Rauman merimuseo, Rauman museo ja Rauman taidemuseo ovat yhdessä toteuttaneet Puuta, rautaa, rakkautta -mobiilioppaan Rauman kaupungin historiallisiin ympäristöihin. Museot ovat tuottaneet oppaan sisällön yhdessä kirjailija Tapio Koivukarin sekä valokuvaaja Pekka Lehmuskallion kanssa.

Mobiilioppaassa voi valita kartalta kiinnostavan kohteen ja kuulla siitä rauman giälellä Tapio Koivukarin selostamana. Ulkopaikkakuntalaisten tueksi opastukset ovat myös tekstinä suomen kielellä ja kuvitettuna museoiden kauniilla arkistokuvilla. Lisäksi oppaassa voi kokeilla Rauma-tietämystään Puuta, rautaa, rakkautta -tietovisassa.

Mobiiliopasta pääsee käyttämään verkko-osoitteessa tarinasoitin.fi/prr, eikä se vaadi erillisen sovelluksen lataamista. Opasta voi käyttää kaikilla laitteilla, joissa on verkkoselain ja Internet-yhteys.

Mobiilioppaan lisäksi eri puolille Raumaa on sijoitettu viisi kylttiä kertomaan keskeisistä historiallisista kohteista. Kyltit sijaitsevat Vanhassa Raumassa kirkkosillan edustalla, Kalatorin laidalla ja Kirstillä sekä Suojan laiturilla ja Lönnströmin kotimuseon yhteydessä. Kylttitelineet tulevat lahjoituksena raumalaiselta metalliteollisuuden yritykseltä Steelpark Oy:lta.

Raumalaiset museot haluavat kannustaa myös raumalaisia mukaan juhlavuoteen jakamalla omia positiivisia, raumalaisuuteen ja itsenäiseen Suomeen liittyviä tarinoita Facebookissa tunnisteella #puutarautaarakkautta. Hienoimpia tarinoita nostetaan Puuta, rautaa, rakkautta -Facebook-sivulle ja osaksi mobiilioppaan sisältöä. Tarkemmat tiedot osallistumista päivitetään osoitteeseen www.facebook.com/puutarautaarakkautta.

Rauman taidemuseo esittelee kaupungin historiaa taideteoksin myös taidemuseon Aarrekammion avainkaappi -näyttelyssä.

Puuta, rautaa, rakkautta on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa sekä Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanketta.

Hanketta tukevat Museovirasto, Erkki Paasikiven säätiö sekä Satakuntaliitto.

Suomi Finland 100 -sivusto: Puuta, rautaa ja rakkautta


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot