Rosan koodi juliste

Seuraa ruusua – ratkaise Rosan koodi

Rauman taidemuseo on mukana Rosan koodi –pelissä

Oletko valmiina pelastamaan maailman pahalta Griefmasterilta? Tee se yhdessä Rosan kanssa. Peliä pelataan rosankoodi.fi-sivulla, jossa on näkyvillä kaikki kooditehtävät sekä ohjaukset kunkin tehtävän äärelle. Pelin ydinideana on kerätä 50 koodia, jotka on piilotettu erilaisiin tiloihin ja digitaalisiin ympäristöihin. Ruusun kuva toimii johtolankana. Taidemuseon aulasta löytyy ensimmäinen vinkkitehtävä. Tämän vihjeen avulla pelaajalla on mahdollisuus löytää seuraava vihje ja lopulta koodi, joka sitten syötetään rosankoodi.fi-sivulle. Kun pelaaja saapuu ensimmäisen kerran sivulle, hänelle tulee näkyviin Rosan koodi -animaation ensimmäinen jakso. Loput tarinan palaset hän näkee edetessään pelissä.

Rosan koodi -peli on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Lapset pelaavat peliä pääasiassa vapaa-ajallaan, mutta se sopii osaltaan myös oppitunneille. Pelatessaan lapsi kerää koodeja seuraamalla johtolankana olevaa ruusua. Rosan koodi -animaatiosarjan supersankari-päähenkilö Rosa tekee ihan samaa. Hän pelastaa maailman pahalta Griefmasterilta keräämällä koodeja.

Koulujen lisäksi muita Rosan koodi -peliareenoita ovat esim. Scratch, Minecraft, Instagram ja YouTube. Reaalimaailman puolella peliä voi pelata koulujen lisäksi myös kirjastoissa, museoissa ja luontokeskuksissa. Alakouluissa alkoi syksyllä 2016 ohjelmointiopetus, joka kuuluu kaikkiin oppiaineisiin. Rosan koodi tarttuu osaltaan tähän ajankohtaiseen teemaan.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot