Sivullisia - Rauman Taiteilijaseuran 61. vuosinäyttely

Rauman taidemuseo, Einola 15.12.2006 - 14.1.2007

Näyttelyiden tiedotustilaisuus to 14.12. klo 13, avajaiset pe 15.12. klo 18

Ihmisten maailma perustuu sivullisuudelle. Yhden menestyksestä seuraa toisten tappio. Lapset ovat usein sivullisia omissa perheissään, kaikilla on kiire. Lapset ovat sivullisia kouluissa, jotka lopetetaan. Puolisot ovat sivullisia toisilleen, kummatkin elävät itselleen. Työntekijät ovat sivullisia työpaikoissaan, joissa ihminen on hyllytavaraa. Vanhukset ovat sivullisia maailmassa, joka on nuorten ja terveitten.

Yhteiskuntamme perustaa toimintansa sivullisuuden rakentamiselle. Hyvinvointimme hintana on luonnon rappio. Henkiset arvot ovat muumioituneet rahan rakennelmissa. Taiteilijat ovat sivullisia kaikkialla. Keskinäinen kilpailu tekee taiteilijoista toisilleen sivullisia.

Sivullisuus on tunnetilana yksinäisyyden synonyymi. Sivullisuus ei ole iloa. Ilo maailmassa ei ole kadonnut, mutta ihminen on eksyksissä.

Irene Nyholm Rauman Taiteilijaseuran puheenjohtaja

Rauman taiteilijaseuran jäsenistä Merja Ala-Olla, Ilkka Aronen, Kirsi Backman, Eila Grundberg, Marjo Heino-Fihlman, Maija Kantanen, Salme Kauppi, Esko Lappalainen, Marko Mertala, Arja Nummi, Irene Nyholm, Hiltu Sallinen, Tiina Salo, Ulla Stenback ja Eija Suneli osallistuvat vuosinäyttelyyn Rauman taidemuseon Einolan tiloissa. Kukin pohtii omalla tavallaan tätä ajankohtaista aihetta.


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot