Hyvässä seurassa banner

Hyvässä seurassa - Rauman Taiteilijaseura 70 vuotta 21.3. - 24.5.2015

Rauman taidemuseossa järjestettävä juhlanäyttely on laaja katsaus Rauman ja sen lähialueiden taiteeseen. Rauman Taiteilijaseura on jo 70 vuoden ajan tuonut yhteen paikallisia taiteilijoita ja rikastuttanut alueen kulttuurielämää. Näyttelyyn on koottu teoksia seuran 44 jäsentaiteilijalta. Maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja installaatioita on esillä museon molemmissa kerroksissa.

Näyttelyn yhteydessä Rauman Taiteilijaseura julkaisee myös juhlakirjan, joka esittelee kattavasti Rauman Taiteilijaseuran 70-vuotista historiaa ja sivuaa samalla Rauman kaupungin sotien jälkeistä taidehistoriaa. Juhlajulkaisun lähdeaineistona ovat olleet taiteilijaseuran laajat arkistot ja seuran pitkäaikaisten toimijoiden haastattelut. Kirjan tutkimuksellisen osuuden on kirjoittanut taidehistorioitsija FM Laura Kokkonen, joka myös kokoaa juhlanäyttelyn. Kirjassa on kommentaarit EMMA - Espoon modernin taiteen museon intendentiltä Henna Paunulta, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton toiminnanjohtajalta Harri Hirvoselta ja Satakunnan taiteen manageroinnin läänintaiteilijalta Marjo Heinolta.

Kirjan toimituskuntaan kuuluvat Rauman Taiteilijaseuran historiatoimikunnan jäsenet Kirsi Backman, Maija Kantanen, Arja Nummi ja Ulla Stenback. Rauman Taiteilijaseura julkaisee kirjan yhteistyössä Rauman taidemuseon kanssa, joka on hankkeen yhteydessä digitoinut taiteilijaseuran arkistoaineistoa.

Näyttelyn taiteilijat

Raimo Aarras, Merja Ala-Olla, Ilkka Aronen, Kirsi Backman, Eila Grundberg, Pirjo Hamm-Hakamäki, Mollu Heino, Nina Hovi, Else Joutsi, Henriikka Järviö, Maija Kantanen, Salme Kauppi, Risto Keinonen, Lasse Kempas, Mirjam Kivinen, Esko Lappalainen, Riitta Lehto-Toivanen, Hulda Leifsdottir, Sinikka Majama, Marko Mertala, Eila Minkkinen, Taru-Taina Nora, Arja Nummi, Liisa Oksanen, Paavo Paunu, Tommi-Wihtori Roström, Aila Salo, Pia Salo, Tiina Salo-Devries, Hiltu Sallinen, Teuvo Salminen, Heli Sammalisto, Veli-Matti Selin, Tuula Solin, Ulla Stenback, Eija Suneli, Rose-Mari Torpo, Eeva Trygg, Tuulikki Tukiainen, Jenni Uusitalo, Valto Vaalikivi, Tarmo Vainio, Juhani Vuorisalmi, Anja Wikki. Esillä on myös Hilja Marttilan (1901–1977) teoksia.

Kuva 1: Rauman Taiteilijaseuran logo, suunnittelija Arvo Iissalo, 1946.

Rauman Taiteilijaseuran logo

Kuva 2: Taiteilijaseuran järjestämä Yrjö Verhon maalauskurssi Tarvonsaaren koululla, 1955.

Maalauskurssi Tarvonsaaren koululla

Taiteilijatapaamiset Rauman taidemuseossa

sunnuntaisin klo 14–16

22.03. Lasse Kempas
29.03. Kirsi Backman, Maija Kantanen, Arja Nummi, Ulla Stenback
19.04. Esko Lappalainen, Tommi-Wihtori Roström, Jenni Uusitalo, Salme Kauppi
03.05. Valto Vaalikivi, Juhani Vuorisalmi
17.05. Paavo Paunu, Mollu Heino
24.05. Jaakko Niemelä

Lisätietoja

Kirsi Backman
Rauman Taiteilijaseuran puheenjohtaja
puh. 050 549 4663
kirsi.backman@dnainternet.net

Laura Kokkonen
taidehistorioitsija, juhlajulkaisun toimittaja ja näyttelyn kuraattori
puh. 044 593 3249
laura.a.kokkonen@gmail.com

Hanna Kaski
Rauman taidemuseon amanuenssi
puh. 044 022 4155
hanna.kaski@raumantaidemuseo.fi

Rauman Taiteilijaseuran blogi: http://raumantaiteilijaseura.blogspot.fi

Näyttelyä ovat tukeneet

Hyvässä seurassa sponsorit

 

© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot