Tiedote

RAUMAN TAITEILIJASEURA 2003. VIERAANA MATTI ALAPOTI (Alakerta)
RAUMAN TAIDEGRAAFIKOIDEN VUOSINÄYTTELY (Yläkerta)

Rauman taidemuseo 31.10.-31.11.2003
Lehdistötilaisuus 30.10.2003 klo 13
Avajaiset 30.10.2003 klo 18
Tervetuloa!

Rauman Taiteilijaseura on kutsunut vieraakseen perinteisen vuosinäyttelynsä yhteyteen tamperelaisen Matti Alapotin (s.1934). Hänet on nimetty myös seuran kunniajäseneksi. Matti Alapoti on Vaasassa syntynyt ja Raumalla taiteilijan uransa aloittanut vanhan polven taidemaalari. Vuoden 1957 RTS:n vuosinäyttelyssä oli esillä Matti Alapotin työ. Tämä oli hänen elämänsä ensimmäinen julkinen esiintyminen taiteilijana. Alapoti muistaa lämmöllä edesmennyttä raumalaista taidemaalari Kosti Koskista, joka luotsasi häntä taiteen poluille.

Vaikka elämä on kuljettanut Alapotin pois nuoruuden maisemistaan, side entiseen kotikaupunkin ei ole katkennut. Alapoti on RTS:n pitkäaikainen jäsen tamperelaistumisestaan huolimatta. Kunniajäsenyydellä RTS haluaa kiittää ja muistaa maalaria, joka on jaksanut olla aktiivisesti mukana pienen kaupungin taiteilijaseuran toiminnassa. Hänen tietonsa ja muistonsa ovat myös elinehto ja linkki RTS:n menneisyyteen.

Rauman Taidegraafikoiden vuosinäyttely on esillä taidemuseon yläkerrassa. Raumalaisten taidegraafikoiden lisäksi näyttelyyn osallistuu kutsuttuna Porin ja Kankaanpään taidekoulujen ylempien vuosikurssien opiskelijoita.

Lisätietoja: Rauman taidemuseo 02-8224346

Raumalaiset taiteilijat


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot