Lehdistötiedote

Rauman Taidegraafikoiden ja Rauman Taiteilijaseuran vuosinäyttely 2002 21.9.-20.10.2002.

Rauman taidemuseossa avautuu raumalaisten taiteilijaseurojen yhteisnäyttely, jossa esitellään alueella toimivien taitelijoiden tuotantoa laajasti. Esillä on lähes sata teosta 31 taiteilijalta. Näyttely on jyrytetetty Rauman taidemuseon edustajien toimesta.

Näyttelyn yhtenä teemana on taiteilijoiden omakuvat. Aihetta on käsitelty monella eri tavalla. Esillä on perinteisiä esittäviä omakuvia, mutta myös vertauskuvallisia ja ei-esittäviä omakuvia.

Seurojen vuosinäyttelyissä on perinteisesti valittu jonkun ulkopuolisen toimesta näyttelyn mielenkiintoisin teoskokonaisuus. Valinnan ovat tällä kertaa suorittaneet Rauman kaupungin päättäjistä muodostuva raati - Vesa Heino, Kaarina Nurmi ja Aatos Virtanen. Vuosinäyttelyn mielenkiintoisimman teoskokonaisuuden tehnyt taiteilija saa palkinnoksi pullon vuosikertaviiniä. Raadin yksimielisenä valintana oli tällä kertaa taiteilija Paavo Paunun teoskokonaisuus, joka nousi selvästi esiin omaperäisyytensä ja moni-ilmeisyytensä ansiosta. Raadin mukaan teosten vaikuttava ja vahva tunnelma sekä värimaailma muodostavat jännittävän ja eheän kokonaisuuden. Raatia miellytti myös teosten soveltuvuus erilaisiin tiloihin ja ympäristöihin.

Näyttelyssä on teoksia seuraavilta Rauman Taidegraafikoiden ja Rauman Taiteilijaseuran jäseniltä (yhteensä 31 taiteilijaa):

Raimo Aarras, Ilkka Aronen, Mari Aspola, Kirsi Backman, Eila Grundberg, Pirjo Hamm-Hakamäki, Tarja Helander, Else Joutsi, Annette Juusela, Salme Kauppi, Maija Kantanen, Lasse Kempas, Taina Levonen-Leino, Mari Luukko, Mirja Luukko, Sinikka Majama, Arja Nummi, Irene Nyholm, Tom Osmonen, Meri Pauniaho, Paavo Paunu, Tommi-Wihtori Roström, Tiina Salo,Hiltu Sallinen,Ulla Stenback, Anu Sukanen, Eija Suneli, Eeva Trygg, Irma Tyllilä, Valto Vaalikivi, Lemmikki Vihavainen.


Mari Luukko
Ihmisen tiet
2001
mosaiikki

Paavo Paunu
Suuri punainen
2002
öljy ja alkydi kankaalle

Pirjo Hamm-Hakamäki
Minun minuuteni-
La bella Dama con fantasia
2002
installaatio

© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot