Lena Séraphin

KELLO & KULTA

rikos aiheuttaa rikoksen

Kello- ja kultaliike ryöstetään ja liikkeenomistaja pahoinpidellään. Ryöstö aiheuttaa toisen ryöstön, joka puolestaan aiheuttaa uuden ryöstön. Ontuva, tunnevammainen kelloseppä, moraaliton huijari Erik ja villakoiraa ulkoiluttava Alisa kahmivat kukin tavallaan liikkeen kassakaapin ja kullalla katetut vetolaatikot tyhjiksi. Toistuvat ryöstöt tekevät rikollisesta uhrin ja uhrista rikollisen, joka palaa rikospaikalle.

Tapahtumien kiertokulku tuo ryöstäjän uudelleen rikospaikalle. Tällä kertaa liikkeen kohteliaana myyjänä, joka ryöstetään ja teipataan takahuoneen työpöytään. Kellosepänliikkeessä rikollisesta tulee ryöstön uhri ja shoppailevasta asiakkaasta varas. Tunnevammainen, ontuva kelloseppä, moraaliton Erik ja villakoiraansa ulkoiluttava Alisa tyhjentävät valikoiden liikkeen kullalla katetut vetolaatikot ja takahuoneen turvasäilön.

Teoksen on käsikirjoittanut ja ohjannut helsinkiläinen kuvataitelija Lena Séraphin (s.1962). Kelloseppää näyttelee Rabbe Smedlund, Alisaa Marika Parkkomäki ja Erikiä Mikko Kouki. Kuvaaja on Tuomo Hutri ja äänisuunnittelija Pertti Venetjoki. Teos kuvattiin lokakuussa 2006 Helsingin Kellomestarien liikkeessä Korkeavuorenkadulla. Rauman taidemuseossa on esillä teoksen ensimmäinen leikkusversio.

Kello & kulta on tuotettu ITU - videotaiteen tuotantoprojektissa, jossa tuotantoyhtiö on Muu ry. Teos on tuotettu yhteistyössä Yleisradion Yhteistuotantojen ja Satakunnan taidetoimikunnan kanssa. Tuottaja on Tuuli Penttinen-Lampisuo. Teosta levittää AV-arkki ry.

Teoksen käsikirjoitusta ja tuotantoa tukevat AVEK / Veli Granö, AVEK / Milla Moilanen, opetusministeriö, Satakunnan taidetoimikunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Svenska Kulturfonden, Taiteen keskustoimikunta, VISEK, ViSiO sekä Yleisradion Yhteistuotannot / Sari Volanen.

Lena Séraphin: Kello & kulta
kuva: : Pasi Autio 2004
Lehdistökuva/Press photo

Lena Séraphin: Kello & kulta
kuva: : Pasi Autio 2004
Lehdistökuva/Press photo

Lena Séraphin: Kello & kulta
kuva: : Pasi Autio 2004
Lehdistökuva/Press photo


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot