trr_logo (40K)

Taide rakentaa Raumaa
18.2.-6.5.2012

Lehdistötilaisuus 17.2.2012 klo 11. Avajaiset klo 18.

Tervetuloa!

Rauman taidemuseossa on aina ollut paikka raumalaisten taiteilijoiden näyttelyille. Rauman Taiteilijaseuran ja Rauman Taidegraafikoiden säännöllisiä, lähes vuosittaisia näyttelyitä on järjestetty yli neljänkymmenen vuoden ajan. Nyt raumalaisen taiteen näyttelyssä mukana on myös Raumars ry - Rauman kansainvälinen taiteilijavierasohjelma, jonka kanssa taidemuseo tekee jatkuvaa yhteistyötä.

Näyttelyn teema Taide rakentaa Raumaa syntyi Rauman Taiteilijaseuran ajatuksesta. Lähtökohtana on ollut rakentamisen ja rakenteellisuuden merkitykset taiteessa. Taide ja luovuus ovat tärkeä osa inhimillistä kulttuuria ja sivistystä. Yksittäiselle ihmiselle taide voi olla tärkeä osa elämän sisältöä ja antaa mahdollisuuden ymmärtää paremmin itseään ja muita. Taide antaa myös mahdollisuuksia henkiseen kasvuun ja kehitykseen. Laajemmin ajateltuna taiteella on yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta myös sosiaalista ja terveydellistä merkitystä, joita varsinkin viime aikoina on paljon tutkittu ja korostettu. Taide ja kulttuuri ovat tärkeä osa sivistyneen yhteiskunnan perusrakenteita, jotka vaikuttavat myös taloudelliseen kehitykseen. Näyttelyn teema saa erilaisia muotoja ja tulkintoja kun kukin taiteilija on saanut vapaat kädet soveltaa sitä omassa työskentelyssään.

Rauman Taidegraafikot esittelevät näyttelyn yhteydessä myös omaa 35-vuotista toimintaansa. Esillä on seuran jäsenten uusimpien teosten lisäksi 1988 aloitettu Vuoden vedos -grafiikansarja Rauman Taideyhdistyksen omistamina vedoksina. Sarjan ideana on ollut esitellä seuran jäsenten työskentelyä sekä eri grafiikan menetelmiä. Rauman Taidegraafikot järjestävät myös opastuksia ja työpajoja grafiikan menetelmistä.

Rauman Taiteilijaseuran jäsen Raimo Aarras, on näyttelyn kunniavieras. Aarras täytti viime vuonna 80-vuotta. Häneltä on näyttelyssä teoksia Rauman taidemuseon kokoelmista sekä haastattelumateriaalia eri vuosikymmeniltä. Näyttelyssä on esillä myös Taiteilijaseuran jäsenen Valto Vaalikiven tekemiä uusia dokumentteja raumalaisten taiteilijoiden työskentelystä.

Raumarsin osuus näyttelyssä muodostuu italialaisen taiteilijaparin Alessandro Mancassolan ja Barbaran Ceriani Basilicon Raumalla viime syksynä toteuttamasta Lukko-faneista kertovasta videosta, italialaisen Giulia Filippin tekstiili-installaatioista sekä Kanadassa asuvan Jihee Minhin puureliefeistä sekä projektidokumentaatiosta. Giulia Filippi on vieraillut Raumalla jo aikaisemmin kaksi kertaa ja tekee myös lumiaiheisten sanojen sanakirjaa. Jihee Minhin työskenteli Raumalla joulu-tammikuussa yhdessä Uotilan peruskoulun oppilaiden kanssa.

Näyttelyssä on kaikkiaan mukana 37 taiteilijaa. Näyttely vahvistaa taiteilijoiden yhteishenkeä ja esittelee laajasti raumalaista kuvataidetta yleisölle. Mitä Rauma olisikaan ilman taiteilijoitaan!

Lisätietoja:
Henna Paunu, 0440-224155, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot