TAIKURIT

Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään kuvataiteen koulutusohjelman opinnäytetyönäyttely

Rauman taidemuseon ylä- ja alakerta, kellari 12.5. - 10.6.2007

Näyttely koostuu pääosin vuonna 2003 opintonsa aloittaneiden, nyt valmistuvien kuvataiteilijoiden opinnäytetöistä. Teokset on toteutettu lukuvuonna 2006-2007 ja prosessin ohjaajina ovat toimineet taidemaalari Janne Räisänen, kuvanveistäjä Antti Immonen ja taidegraafikko Eeva-Liisa Isomaa.

Näyttely käsittää tekniikoita aina perinteisestä puunveistosta postmoderniin installaatio- taiteeseen sekä vakavasta öljyvärimaalauksesta terapeuttiseen ja pinnan rakennetta tutkivaan kokeelliseen maalaustaiteeseen. Mukana on myös perinteistä taidegrafiikkaa, kollaasia ja valokuvaa.

Näyttelyssä ovat mukana Hannu Ahosola, Malla Akkanen, Manu Alakarhu, Heidi Hakkarainen, Pekka Huhtala, Jenni Hyvärilä, Maria Kyrö, Jonna Löytynoja, Tommi Matikka, Hanna Miikkulainen, Erika Mikkola, Anton Nordqvist, Tiina Seppälä, Tarja Sulonen, Suvi Syvänen, Heikki Takala, Jaana Tuominen, Tiina Vehkaperä ja Hanna Viimaranta.

Luokan yhdessä lopputyöpalaverissa syntyi kollektiivista ajatuksenvirtaa, joka tavallaan kuvastaa myös näyttelyn monimuotoisuutta: Murtauduin kokonaisena läpi pienen lukon. Sopivan elastisena roikuin kuin räkä sisäpuolella. Otsaa hivelee viileät laineet, lip-lap! Vastalla vatsaan vasta viuhahdettua vaikeni. Kasapanokset, rikkaruohot. Kurkistus kuoren sisään, kurk, köh, kurkkumaalla maalaan kun kesä koittaa, mutta ka, ikäväkseen pupu törmäsi moottorisahaan. Ja aurinko laski pois hukkuvan kuun tieltä, eikä kukaan mennyt kovin kauas. Vesi hioi kivet sileiksi ja pyöreiksi. Näkymätön kuu möllötti. Saan vihdoin silmäni auki.

Lisätietoja:

koulutusohjelmavastaava Matti Velhonoja, 044 710 6192
opiskelija Manu Alakarhu, 050 377 2959


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot