Lehdistötiedote

Taira Tiger ja Rose-Mari Torpo - Maalauksia
28.10.-27.11.2005 Rauman taidemuseo, alakerta

Tiedotustilaisuus to 27.10. klo 10.
Avajaiset klo 18.
Tervetuloa!

Rauman taidemuseon alakerrassa esittäytyvät kaksi vuonna 2003 Vapaasta taidekoulusta valmistunutta taidemaalaria Taira Tiger (s.1970 Helsinki) ja Rose-Mari Torpo (s.1977 Rauma).

Taira Tiger tutkii maalauksissaan värejä ja niiden ominaisuuksia. Öljyvärit antavat hänelle mahdollisuuden työstää maalauksia kerroksellisesti ja sitä kautta tuoda esiin värien syvyyttä ja voimakkuutta. Katsoja voi itse tulkita maalausten luonnetta ja kehittää niistä omia mielikuvia, riippumatta taiteilijan valitsemista väreistä ja niiden sävyistä.

Rose-Mari Torpon maalausten aiheet vaihtelevat abstraktista värimaalauksesta esittävään ja tarinalliseen. Aihemaailma koostuu matkustamisesta, unista, tunnelmista, pienistä hetkistä, joissa yksinkertaiset arjen asiat muuntuvat maalauksissa taiallisiksi tai ohivilahtava yksityiskohta muuntuu merkitykselliseksi. Värin lisäksi Torpo tutkii läpikuultavuutta ja päällekkäisyyttä, herkkien ohuiden väripintojen vuorovaikutusta voimakkaiden kanssa ja sen kautta syntyviä uusia tiloja ja oloja.

Taira Tigerin cv

Rose-Mari Torpon cv


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot