Notre Dame, Risto Toivasen maalauksia, grafiikkaa, veistoksia

Rauman taidemuseo, Verstas
24.11.-30.12.2007

Käydessäni 2003 Barcelonassa minuun teki suuren vaikutuksen romaaninen ja goottilainen kirkkotaide sekä arkkitehtuuri. Vaikutuin lähinnä kiehtovasta, rauhallisesta ja kohottavasta tunnelmasta, joka ilmapiiristä huokui. Matkan seurauksena syntyi näyttely Ave Maria Rauman taidemuseon Verstaaseen joulukuussa 2004.

Nyt esillä oleva näyttelyni Notre Dame on jatkoa edelliselle näyttelylleni ja se on syntynyt Roomassa 2005 ja 2006 saamieni vaikutteiden pohjalta. Siellä keskityin edelleen kirkkojen, palatsien ja arkkitehtuurin vuosituhantiseen rikkauteen enemmän sisäisen kokemisen kuin historiallisten faktojen kautta. Näyttely on kunnianosoitus Marialle, madonnalle, joka kuvastaa ihmissydämen kaipuuta kauneuteen ja hyvyyteen.

Prosessin kuluessa töitteni aiheet ovat kulkeneet keskiajasta kohti barokin keveyttä ja runsautta. Tekotavaltaan työni koostuvat maalauksista, grafiikasta, akvarellipohjaisista tussipiirustuksista, puuveistoksista sekä kierrätysmateriaaleista, joita kaikkia yhdistelen teoksissani.

Helsingissä galleria Laterna Magicassa avautuu helmikuussa 2008 samaan tematiikkaan liittyvä näyttely, joka on samalla monivuotisen taidehistoriallisia teemoja tutkivan taideprojektini päätös.

Näyttelyn musiikki: Battalia, Italian Early Baroque, 1997

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahasto.

Lisätietoja: Janne Koski, 02 8224346, janne.koski@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot