TULE TUUNAAMAAN!

Lauantaina 25.11. klo 11-16 Rauman taidemuseon verstaassa järjestetään Emmauksen ompeluseurojen työnäytös, jossa valmistuu Emmauksen Workshop, No Sweatshop design-vaatemallistoa mm. kravattihameita, silkkipainolla uudistettuja vaatteita sekä romusta tehtyjä koruja. Tuotteita myös myynnissä, tuotto menee Emmauksen avustustoimintaan. Tule seuraamaan työpajatoimintaa ja poimimaan parhaimmat ideat vaikka joululahjoihin!

Sunnuntaina 26.11. klo 11-16 Rauman taidemuseon verstaassa kaikille avoin nonstop-tuunaustyöpaja. Työpajamaksu 2 euroa/osallistuja, sisältää kaikki materiaalit ja ohjauksen.

Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksen käsityötieteen sivuaineopiskelijat ohjaavat ja auttavat kaikentasoisia ja ikäisiä tuunaamisesta innostuneita loihtimaan uutta kierrätysmateriaaleista.

Tuunattuja nuttuja

Rauman taidemuseon yläkerta 11.11.-10.12.2006

Farkuista hame tai laukku, pitsiliinasta tai kravatista uutta...

Kierrätystä, käsityötä, mielikuvitusta ja trendejä. Näyttely vaatteiden tuunaamisesta.

Tämän syksyn aikana Rauman seudun peruskoulujen tekstiilikäsityön tunneille on ollut mahdollisuus tilata tuunaukseen erikoistuneet ohjaajat pitämään kurssia vanhojen vaatteiden uudistamisesta ja korjaamisesta. Tuunauskursseja tilattiin Aronahteen, Lyseon ja Uotilanrinteen peruskouluihin sekä Syvärauman, Uotilan ja Eurajoen keskustan kouluihin. Rauman taidemuseon yläkerrassa on esillä näitä käsityötunneilla toteutettuja vaatteita yli sadalta koululaiselta.

Ohjaajina ja kurssien sisällön suunnittelijoina ovat toimineet Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksen käsityötieteen sivuaineopiskelijat Minna Ala-Uotila, Outi Heikintalo, Katri Heiskanen, Minna Korkeakoski, Liisa Ojala, Anu Peltomäki, Kristi Sihvonen ja Atso Tulosmaa. Myös ohjaajat tuovat näyttelyyn omia tuunausluomuksiaan. Kurssit ovat osa käsityötieteen osaston vapaasti valittavia opintoja ja kurssikokonaisuudesta OKL:n osalta on vastannut käsityön didaktiikan lehtori Jaana Lepistö. Ohjaajat järjestävät Rauman taidemuseon verstaassa myös kaikille avoimen nonstop-työpajan su 26.11. klo 11-16. Työpajamaksu 2 euroa/osallistuja.

Varsinaisina tuunauksen asiantuntijoina ja ohjaajien kouluttajina ovat olleet Helsingin Emmauksen ompeluseuroissa toimineet kuvataiteilijat Goa v. Zweygbergk ja Laura Pikarla.
Näyttelyssä on esillä ja myynnissä myös Emmauksen ompeluseurojen Workshop, No Sweatshop design-vaatemallistoa, jonka tuotto menee Emmauksen avustustoimintaan.
Lauantaina 25.11. klo 11-16 Rauman taidemuseon verstaassa järjestetään Emmauksen ompeluseurojen työnäytös.

Yhteistyössä mukana:
Emmauksen ompeluseurat, Suomen Punaisen Ristin Rauman osasto, Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksen käsityötieteen sivuaineopiskelijat. Projekti on toteutettu Rauman taidemuseon toimesta ja Satakunnan lastenkulttuuriverkoston tuella.

Emmaus ompeluseurat:
”Workshop, No Sweatshop
-mallisto, syksy 2006”


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot