Muut Ars Raumat

Ars Rauma 2011

Ars Rauma 2009

Ars Rauma 2007

Ars Rauma 2006

Ars Rauma 2004

Ars Rauma 2003

Ars Rauma 2002

Ars Rauma 2011

Teoksia Vexi Salmen kokoelmasta
Rauman taidemuseo 7.5. – 11.9.

Lehdistötilaisuus pe 6.5. klo 13. Avajaiset klo 18-20. Tervetuloa!

Sanoittajamestari ja kaikille tuttu musiikin monitoimimies Vexi Salmi on myös intohimoinen nykytaiteen keräilijä ja puolestapuhuja. Hän hankkii taidetta, seuraa näyttelyitä ja monet suomalaiset kuvataiteilijat ovat hänen läheistä ystäväpiiriään. Vain elämää -näyttelyssä on esillä noin 150 teosta – maalauksia, grafiikkaa, piirroksia ja veistoksia. Näyttelyn oheisohjelmaan kuuluu Vexi Salmen sanoittamaa musiikkia sekä ääniopasteet ja haastatteluvideo, joissa Vexi kertoo suhteestaan kuvataiteeseen ja taiteen keräilyyn.

Vain elämää -näyttelyn teokset painottuvat Vexi Salmen kokoelman ekspressiiviseen ja maalaukselliseen puoleen. Monet teokset kuvaavat ihmistä, läheltä ja haavoittuvana. Mukana on myös henkilökuvia Vexin lähipiiriin kuuluvista ihmisistä, niin musiikin kuin kuvataiteenkin aloilta. Kokoelman maisemat ovat usein monimerkityksellisiä, ne voi myös nähdä tunnelmina ja sieluntiloina. Yksi osa-alue kokoelmasta liittyy musiikkiin ja tuo esiin kuvien maailman kokemista rytmeinä ja kompositioina. Vexiä ovat kiinnostaneet myös kuolemaan liittyvät aiheet. Tummasävyinen melankolia luo kontrastia leikkisyydelle ja elämänilolle.

Vexi Salmen ja hänen puolisonsa Katri Wannerin kokoelma käsittää


Kuva: Olavi Kaskisuo: Vexi Espalla, 1966, valokuva
yli 600 teosta. Kokoelma on kokonaisuudessaan lahjoitettu Hämeenlinnan taidemuseoon, jonka kanssa yhteistyössä näyttely on järjestetty. Näyttely on jatkoa Rauman Taideyhdistyksen joka toinen vuosi järjestettävien Ars Rauma -näyttelyiden sarjalle. Rauman Taideyhdistyksen puolesta näyttelyn kuraattorina on toiminut Rauno Luttinen.

In english

Näyttelyn oheisohjelmaa: Keräilijän kierrokset lauantaina 7.5. klo 15 sekä Rauman Pitsiviikolla 23.-31.7., www.pitsiviikko.fi: Vexi Salmi ja Katri Wanner kertovat kokoelmastaan.
Näyttelyn yleisöopastukset kesätiistaisin 5.7.-2.8. englanniksi klo 14, suomeksi klo 15.
Vain elämää -brunssi lauantaina 30.7. klo 12 JAMit-festivaalien yhteydessä, Kalliokatu 25, Rauma, www.jamitestvaali.fi: Matti Johannes Koivu esittää Irwin Goodmanin lauluja ja lähiruokaherkuista vastaa Vanhassa Raumassa toimiva Ruokapuoti Lumo, www.ruokapuotilumo.fi
Näyttelykävijöiden kesken arvomme vapaalippuja brunssille!

Näyttelyn taiteilijat: Wäinö Aaltonen, Cris af Enehielm, Taisto Ahtola, Martti Aiha, Ernst Billgren (SE), Arvid Broms, Ina Colliander, Jim Dine (US), Torger Enckell, Juhani Harri, Jorma Hautala, Outi Heiskanen, Heli Hiltunen, David Hockney (GB), Petri Hytönen, Jani Hänninen, Tove Jansson, Ole Kandelin, Aimo Kanerva, Pasi Karjula, Pentti Kaskipuro, Olavi Kaskisuo, Pekka Kauhanen, Pertti Kekarainen, Unto Koistinen, Kullervo Koivisto, Markku Kolehmainen, Jukka Korkeila, Leonhard Lapin (EE), Per Åke Laurén, Kauko Lehtinen, Rosa Liksom, Leena Luostarinen, Edvin Lyden, Olli Lyytikäinen, Mauno Markkula, Olavi Martikainen, Åke Mattas, Elina Merenmies, Ernst Mether- Borgström, Tapani Mikkonen, Marika Mäkelä, Otto Mäkilä, Aarne Niinivirta, Mall Nukke (EE), Miika Nyyssönen, Hanna Oinonen, Paul Osipow, Kalervo Palsa, Matti Peltokangas, Outi Pienimäki, Tapani Raittila, Ulla Rantanen, Raimo Reinikainen, Heli Rekula, Nina Roos, Valle Rosenberg, Pekka Ryynänen, Janne Räisänen, Tom Sandberg (NO), Michael Schilkin, Mari Sunna, Antti Tanttu, Marjatta Tapiola, Kain Tapper, Heikki Tuomela, Marianna Uutinen, Roi Vaara, Viggo Wallensköld, Rafael Wardi, Miina Äkkijyrkkä.

Lisätetoa: amanuenssi Henna Paunu, 0440 224155, henna.paunu@raumantaidemuseo.fi


© Rauman taidemuseo 2011 
Tekijänoikeudet | Yhteystiedot