Kauppa

Poikkeusajan 18.3.-13.5.2020 aikana voit tilata kotiin julkaisuja Museokauppa Saimasta. Tilaukset lähetetään osoitteeseen taidemuseo@rauma.fi . Kerro tilauksen yhetydessä mitä julkaisuja haluaisit tilata sekä postitusosoitteesi. Julkaisujen hintaan lisätään 5€ käsittely- ja postituskuluja.

Esittelyssä meneillään olevien näyttelyiden julkaisut. Museokaupan valikoimaan kuuluu myös taidemuseon omia julkaisuja, sekä paikallisten taiteilijoiden ja taideyhdistysten julkaisuja. Valikoimasta voitte tiedustella lisää osoitteesta taidemuseo@rauma.fi.

 

Lakkautettu kylä julkaisu Lakkautettu kylä / 35€

Hanna Koikkalainen

Hanna Koikkalainen tekee matkaa nykyajan ja muistojen Suistamolle, Venäjän Karjalassa sijaitsevaan lakkautettuun suomalaiseen kylään. Uusien valokuvien ja arkistokuvien lisäksi Suistamo piirtyy esiin evakkojen muistoissa.
Haikeatunnelmainen valokuvakirja kertoo lyhyin muistelutekstein kodin jättämisestä ja lähdön kokemuksesta. Lakkautettu kylä -kirja liittyy samannimiseen valokuvanäyttelyyn, joka kiertää Suomea vuosina 2015-2017. Yhdessä kirjan kanssa on ilmestynyt myös Lakkautettu kylä- äänilevy, jossa muusikko Anne-Mari Kivimäen suunnittelema musiikki puhuu samaa surumielistä kieltä kuin kirja.
Lakkautettu kylä on pienieleinen ja koskettava kirja jokaiselle, jonka suvussa tai lähipiirissä on kotipaikkansa jättäneitä.
Kirja ilmestyi syyskuussa 2015. Hienon taiton on toteuttanut Anna Mattsson.
http://www.hannakoikkalainen.com/

 

lakkautettu kylä cd kansiLakkautettu kylä CD / 26€

Anne-Mari Kivimäki

Lakkautettu kylä -albumi valittiin vuoden 2015 kansanmusiikkilevyksi ja levy sai Emma-ehdokkuuden vuonna 2016. Kihtinäjärvi Recordsin julkaisemalla Lakkautettu kylä -albumilla kuljetaan 1900-luvun alun Suistamon illatsuista tähän päivään. Levyllä Kivimäen luomat nykykarjalaiset sävellykset, sota-ajan suosikkisävelmät ja Ilja Kotikallion karjalan kieliset arkistoäänitteet luovat ainutlaatuisen kuuntelukokemuksen. Musiikki ja arkistojen rahina vievät kuulijan matkalle sekä menneeseen että mielikuvituksen maailmaan. Levyn yhteydessä on julkaistu Lakkautettu kylä -valokuvakirja.
suistamo.wordpress.com/lakkautettu-kyla/

 

Kannas kansikuvaKannas / 30€

Hanneriina Moisseinen

Hanneriina Moisseisen (s.1978) sarjakuvateos Kannas kuvaa poikkeuksellista ajanjaksoa poikkeuksellisista näkökulmista. Karjalan kannakselle vuoden 1944 kesään sijoittuva teos pohjautuu osittain arkistolähteisiin ja siinä sota-ajan arkistovalokuvat nivoutuvat osaksi sarjakuvan kuvakerrontaa.

Teoksen keskeisiin teemoihin kuuluu sotilaana epäonnistuneen miehen kokemus sodasta, sekä sotakirjallisuudessa näihin päiviin asti vältelty aihe, sotilaiden psyykkiset ongelmat ja niihin liittyvä rintamakarkuruus. Sotasarjakuvien ja populaarikulttuurin kuvastolle sekä viralliselle historiankirjoitukselle tyypillisten teemojen eli taistelemisen, sankaruuden, miehisen sisun ja kärsimyksen sijaan Moisseinen tarkastelee kirjassaan ihmisten ja eläinten keskinäistä huolenpitoa ja selviytymistä sodan jaloissa.

Toinen kirjan kahdesta päähenkilöistä on nuori karjakko, Maria Shemeikka, joka lehmineen odottaa lähtökäskyä muutoin hylätyssä kylässä. Yksi lehmistä on poikimaisillaan ja pommit räjähtelevät ympärillä. Palavien lähikylien valaistessa yötaivaan paikalle harhailee sodassa järkensä menettänyt rintamakarkuri Auvo Oksala, ainoana yksiköstään tykistökeskityksestä henkiin jäänyt karjalaisnuorukainen, joka ei enää tiedä onko elävä vaiko kuollut.

Kannas on Hanneriina Moisseisen neljäs sarjakuvateos ja se toi tekijälleen muun muassa Sarjakuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2016. Moisseiselta on aiemmin julkaistu suomen kielellä teokset Sen synty (2005), Setit ja partituurit (2010) sekä Isä (2013).

KANNAS / THE ISTHMUS
Includes subtitles in English
Kreegah Bundolo 2016 / 240 sivua / Kovakantinen
ISBN 978-952-68541-0-6
https://cargocollective.com/moisseinen

 

Isä, Hanneriina Moisseinen sarjakuvaIsä / 20€

Hanneriina Moisseinen

Hardcover, 164 pages
Published 2013 by Huuda Huuda
ISBN 978-952-5724-51-6
Edition language Finnish, with English subtitles
Literary awards: Sarjakuva-Finlandia Nominee (2013)

 

setit ja partituurit -kansiSetit ja partituurit – Häpeällisiä tarinoita / 10€

Hanneriina Moisseinen

Hardcover, 60 pages
Published 2010 by Huuda Huuda
ISBN: 978-952-5724-20-2
Edition language Finnish, with English subtitles
Awards: First prize in the Scandinavian comics competition of Kemi, 2006 for individual graphic novels published in the book

 

Kaksi päätä ja kahdeksan jalkaa kansikuvaKaksi päätä ja kahdeksan jalkaa / 20€

JohannaVenho, Hanneriina Moisseinen

Tanja sanoi eilen, että tänään kaikki kirjoittavat itse runon. Runon, jossa on riimit. Amir ei tiennyt, mikä on riimi. Amir yrittää kirjoittaa runon omituisella kielellä, johon hän ei saa otetta. Kun runo viimein alkaa syntyä, se kasvaa yli paperin ja kertoo enemmän kuin Amir olisi ikinä arvannut.
Kaksi päätä ja kahdeksan jalkaa on Kariston keväällä 2017 julistaman kuvakirjakilpailun voittajateksti. Yli 800 käsikirjoituksen joukosta voittajaksi noussut tarina kuvaa taitavasti maahanmuuttajalapsen tunteita keskellä vierasta kieltä ja kulttuuria. Ote tuomariston perusteluista: ”Tekstissä ovat kaikki osatekijät kohdallaan: idea on hieno, tarina kulkee käänteikkäästi ja koskettavasti, henkilöhahmoista syntyy selkeä mielikuva ja kieli on konstailematonta mutta runollista. Tarina on poikkeuksellinen myös siksi, että se puhuttelee monen ikäisiä, alakouluikäisistä teineihin.” Kirjan on kuvittanut palkittu sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen.

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 29
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Kirjastoluokka: L85.22 Suomenkieliset kuvakirjat
karisto.fi

 

Eino Valtosen kokoelma julkaisun kansi

Eino Valtosen kokoelma / 18€

Kokoelmajulkaisu

Kultakauden teoksia lahjoituskokoelmasta. Elin Danielson-Gambogi, Albert Edelfelt, Ellen Favorin, Akseli Gallen-Kallela, Pekka Halonen, Olof Hermelin, Eero Järnefelt, Johan Knutson, Juho Kyyhkynen, Atte Laitila, Berndt Lindholm, Hendrick Mommers, Hjalmar Munsterhjelm, Alfred Ruotsalainen, Jalmari Ruokokoski, Ilmari Soikkanen, Luigi Tagliani, Woldemar Toppelius Torsten Waenerberg, Victor Westerholm
Toimitus: Henna Paunu
Tekstit: Anna-Maria von Bonsdorff, Marina Catani, Tuija Hautala-Hirvioja, Virve Heininen, Reetta Kalajo, Minerva Keltanen, Kari-Paavo Kokki, Laura Kokkonen, Riitta Konttinen, Janne Koski, Reetta Kuojärvi-Närhi, Henna Paunu, Anne-Maria Pennonen, Jouko Rajahalme, Ari Tanuhanpää, Tuija Tervo, Tuija Wahlroos
ISBN 978-952-99387-6-6
64 sivua