Näyttelyt

Petri Eskelinen, Homefront / Kotimyrsky, 2019 Kuva: Perti Eskelinen

Petri Eskelinen: Replikaatiokriisi

15.10.2022 – 15.1.2023

Palkittu ja yleisön rakastama kuvanveistäjä Petri Eskelinen (s. 1975) on esillä Pinnalassa yksityisnäyttelyllään syksyllä 2022. Näyttelyssä on esillä Eskelisen lempeitä, vuorovaikutuksen ja myötäelämisen taitoja käsitteleviä mekaanisia puuveistoksia. Laaja näyttelykokonaisuus tuo esiin monipuolisen taiteilijan eri puolet. Alun perin taidemaalariksi valmistuneelta Petri Eskeliseltä nähdään myös piirroksia sekä pienoismaailmoja, joissa korostuu taiteilijan kiinnostus ihmisen ja luonnon suhteeseen.

 


Tommi-Wihtori Roström: Taivalluksia

15.10.2022 – 15.1.2023

Taidegraafikko Tommi-Wihtori Roström (s. 1972, Rauma) on intohimoinen kävelijä ja keräilijä. Hän ammentaa teoksiinsa inspiraationsa merestä ja Rauman luonnosta kansallisromanttisessa hengessä. Kalliot, rantaviivat ja Unajan maalaismaisema merkitsevät kotia ja tunnemaisemaa, joka häilyy muiston ja tämän päivän rajalla. Yksityisnäyttely Taivalluksia kokoaa yhteen tänä vuonna 50-vuotta täyttäneen Tommi-Wihtori Roströmin teoksia uran eri vaiheilta. Näyttelyn varhaisimmat teokset käsittelevät taiteilijan kiinnostusta arkkitehtuuriin ja vanhoihin koneisiin, mutta keskiössä ovat kuitenkin Roströmin luonnosmaiset maisemakuvat, joiden tyyni horisontti luo hiljaisen yhteyden ihmiseen.

 

 

Halo Kaisto – Sivussa

Rauman taidemuseon Verstas 15.10. – 6.11.2022

Raumalaislähtöisen taiteilijaduon Juuso Joutsin ja Otto Leivon monimediallinen teoskokonaisuus ”Halo Kaisto – Sivussa” tekee näkyväksi syrjään vetäytyneet. Installaatio täydentyy näyttelyn aikana performansseilla ja niiden taltioinneilla sekä muilla mahdollisilla taiteilijoiden interventioilla, joita on myös yleisön mahdollista osallistua.

Performanssiaikataulu:

Perjantai 14.10. näyttelyn avajaiset, Pinnalan piha
Vettyminen: Halo Kaisto peseytyy ja avaa huoneensa

Lauantai 15.10. klo. 14:00, Hauenguanon aukio
Trekooli: Halo Kaisto kasvattaa, ravitsee ja kasvaa

Sunnuntai 16.10. klo. 14:00, lähtö Pinnalan pihalta
Eväsretki: Tarkastellaan ympäristöä Halo Kaiston kanssa. Omat eväät mukaan!

Perjantai 4.11. klo. 16:30 – 18:30, Verstas
15 minuuttia kaksin: Ennaltavaratut yksityistapaamiset Halon kanssa. 6X15min, voit varata ajan museon avoinnapidosta

Sunnuntai 6.11. klo 15:00, Verstas
Halon huone: Halo Kaisto siivoaa huoneensa (purku)

 

Kuva: Katri Paunu

Katri Paunu: Tulva

3.2.2023 – 21.5.2023

Raumalaissyntyinen kuvataiteilija Katri Paunun työskentelyn perustana on keramiikka materiaalina ja työskentelyprosessina, jonka avulla hän toteuttaa maalauksellisia, veistoksellisia sekä arkkitehtuurisia ulottuvuuksia tilassa. Pinnalan alakertaan rakentuvat installaatiot koostuvat muun muassa suihkulähteistä, ja näyttelyn työnimenä toimiikin ”Tulva”. Paunun kiinnostuksen kohteena ovat kysymykset ihmisen ja muiden lajien välisistä suhteista sekä vuorovaikutuksesta. Tulva merkitsee ylitsevuotavaa runsautta ja luonnonvoimaa, mutta siihen voi liittyä myös yhteiskunnallinen ja ekologinen taso. Tulvan voi tulkita uhkaavana mutta myös hedelmällisenä; kastelevana ja rehevänä alkuna jollekin uudelle.