P U U T O S – Työpajamateriaalit

Kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden työpajat alakoululaisille.
Pajan ohjattu kesto on 45 min ja työskentelyä voi jatkaa opettajan johdolla tai itsenäisesti.

Mielikuvamatka

Tervetuloa mielikuvamatkalle Louvren taidemuseoon! Rentoudumme kuvataiteen avulla. Tämä vaatii sinulta vain mielikuvitusta sekä tarkkaa kuuntelua. Ota siis hyvä asento ja nauti matkasta!

Tarvitset ainoastaan hyvän paikan rentoutumiselle, paperia ja kynän. Tervetuloa!

– Liisa, Sofia ja Alex

Langalla

Aluksi uppoudumme sadun maailmaan, jonka innoittamana annamme langan piirtää kuvaa sadusta. Eikä ole oikeaa tai väärää tekniikkaa vaan piirrämme kokeilemalla.

Tarvitset lankaa, neula, sakset ja kankaan palan. Tervetuloa!

– Emmi ja Karoliina

Muodosta luonto – Luonnosta muoto

Lehdet putoavat puusta, on puussa tapahtunut muutos. Muutos puussa luo puuhun puutoksen, puutos puussa tuo maahan muutoksen. Vaan lehti jatkaa matkaansa, leijailee ja putoaa syliisi. Sait puuttuvan palan puusta, talleta se.

Tarvitset massaa tai savea, kulhon, lehtiä/muuta materiaalia luonnosta, tuorekelmua, kaulimen, veitsen, hiomapaperia, peite- tai akryylivärejä. Tervetuloa!

– Piritta ja Marika

Kasvut

Muovaillaan ruukku, jossa on reliefi kasvoista. Havainnoimme kasvojen muotoja: mitä osia kasvoihin kuuluu, miten ilme rakentuu, onko kasvojen molemmat puolet symmetriset? Lopuksi ruukkuun istutetaan herneenversoja tai luokka voi rakentaa oman yrttitarhan.

Tarvitset massaa tai savea, muotin ruukulle, liotettuja herneitä, multaa. Tervetuloa!

– Noora ja Matias

Unelmien maisema

Viime aikoina lomareissut ja matkat sukulaisten luokse ovat jääneet vähiin. Pajassa lähdemme matkalle paikkaan, missä olisit mielelläsi juuri nyt. Ja jaamme maisemia matkan varrelta muiden kanssa.

Tarvitset A4 paperia 4 kpl asteltuna niin, että kaikille papereille piirtäminen onnistuu yhtä aikaa, väriliidut/vesivärit/puuvärit/tussit, pensselit, vesikupit, värillisiä kartonkeja, liimaa, sakset, teippiä/sinitarraa, A2 kokoinen värillinen kartonki ja hyvää mieltä. Tervetuloa!

– Lauri ja Johan

Puugrafiikkaa

 

Pajassa tutustutaan grafiikan menetelmään ja katsotaan millaisia metsämaisemia, sinä saat aikaan sillä. Työpaja on jaettu kahteen eri tehtävään. Ensin tehdään kohopainoleimasin ja harjoitellaan samalla valoja ja varjoja. Toisessa tehtävässä tehdään paloistapainolevy.

Tarviset pahvia, liimaa, akryyli tai peiteväriä, paperia, sakset, kyniä luonnosteluun. Tervetuloa!

– Päivi ja Iida