Rauma Flikk

Kerttu Horilan veistos Rauma Flikk vuodelta 2014. Naista esittävä veistos istuu penkillä taidemuseon edessä.

Tekijä: Kerttu Horila
Vuosi: 2014
Sijainti: Kesällä vakiopaikka Rauman taidemuseon edessä. Teoksen kummit voivat kuitenkin lainata teoksen myös määräajaksi. Talvisin teokselle etsitään suojaisampi paikka sisätiloista. Talvikauden sijaintipaikka vaihtelee, mutta talvisäilytyspaikaksi pyritään löytämään paikka, joka on yleisön saavutettavissa.

Rauma Flikk on maalattu pronssiveistos, joka istuu puisella penkillä pronssinen käsilaukku vieressään. Tämän luonnollista kokoa olevan naisfiguurin viereen on jätetty tilaa, jotta ohikulkijakin voi siihen istahtaa.

Rauman taidemuseo ja Rauman Taideyhdistys järjestivät kesällä 2013 Kerttu Horilan retrospektiivisen näyttelyn. Tähän näyttelyyn lainattiin Porista Kerttu Horilan tekemä liikuteltava julkinen veistos Maire, joka sijoitettiin taidemuseon edessä olevalle aukiolle. Veistoksen saaman suosion perusteella syntyi ajatus vastaavanlaisen teoksen toteuttamisesta Raumalle. Rauman Taideyhdistys järjestikin keräyskampanjan, jossa yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoitusten ansiosta veistoksen teettäminen oli mahdollista toteuttaa. Keräyskampanjaan liittyi myös nimikilpailu, jonka tuloksena Rauma Flikk -nimi vahvistettiin veistoksen nimeksi.

Kuvanveistäjä Kerttu Horilan Rauma Flikk -veistos on mahdollista nähdä kesäisin taidemuseon edessä olevalla Hauenguanon aukiolla. Toisinaan Flikk on nähty myös Kuninkaankadun varrella ja teatterin edustalla. Talvisaikaan Rauma Flikk on lämmitellyt jäähallissa, Rauma-salin aulassa, pääkirjastossa ja kaupungintalon aulassa.

Vanhan Rauman alue on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupunki on säilyttänyt aidon paikallisen hengen ja sille ominaisen paikallisen murteen. Rauma Flikk istuu luontevasti penkillään ja tarkkailee vanhan puutaloalueen elämää ympärillään. Samalla veistos on myös kunnianosoitus kaikille Rauma Flikoille!

Kuva: Kerttu Horila, Rauma Flikk, 2014

Kuva: Kerttu Horila, Rauma Flikk, 2014